Hverdagen på Munkegården

Hverdagene på Munkegården er forudsigelige og strukturerede, og alle ved derfor, hvad dagen bringer. På centralt placerede tavler kan alle se dagens aktiviteter, og hver dag starten med den samme aktivitet – en gåtur i små grupper af 2 til 3 børn eller unge og en medarbejder. Frisk luft og motion som start på dagen er med til, at eksempelvis skoleeleverne møder parate frem til undervisningen.

På gåturen er dagen i går blevet vendt, og der er også talt om, hvad der skal ske i dag. Det er også i de små grupper, at samtaler om andre ting kan dukke op. Midt på dagen er der igen en fysisk aktivitet, og efter skoletid spilles der for eksempel fodbold.

Kombinationen af fysisk aktivitet og undervisning betyder trivsel, og trivsel er afsæt for læring.
For at holde kroppen i gang, skal der energi til i form af god mad, frugt og små lækkerier. Køkkenet i hovedhuset er derfor et naturligt samlingspunkt, og køkkenpersonalet har en høj stjerne hos alle.

Foruden hovedmåltiderne forkæler de os alle med eksempelvis pandekager hver mandag eller rabarbertærte efter fodboldkamp. Alle fødselsdage markeres af køkkenet med boller og kakao, og skinner solen, kan der pludselig stå en portion snobrødsdej i bålhytten.